03. svibanj 2006. - Dragi naši Lučani i svi posjetitelji ovih internet stranica,
veliko nam je zadovoljstvo, iako sa malim zakašnjenjem, izvjestiti vas da je na Uskrs 16. travnja 2006. godine nakon svete mise u Hrvatskoj katoličkoj crkvi sv. Jeronima (Johannesburg - Republic of South Africa) održan promidžbeni koncert "Ove klape" i novoga nosača zvuka pod imenom "Kad tad".
U programu kojeg je vodio naš Dalibor Skalić klapa se predstavila najprije skladbom I. Oreba u aranžmanu S. Kalogjere "Na ognjištu svome" za koju je uvod posvećen Ovoj Klapi napisao i pročitao Dalibor Skalić a gost na klaviru je bila pijanistica Jasmina Žuvela koja je ujedno gost i na samom nosaču zvuka.
Nakon uvoda u koncert Dalibor je pročitao pjesmu A. Dedića "Vraćam se" a klapa je izvela pjesmu "O' pasiko moja".
U nastavku zadovoljstvo nam je bilo predstaviti našeg gosta na mandolini sa nosača zvuka, koncert majstora tamburaškog orkestra HRT-a Dubravka Češnjaka sa skladbom M. Prižmića i V. Žuvele "Probudi me jutrom".
Dalibor je slijedom u pratnji Jasmine na klaviru odrecitirao pjesmu I. Oreba "Kada jedanput zauvik zatvorim oči".
Klapa se do kraja još predstavila skladbama "Vrijeme ljubavi", "Molitva za tebe", "Croatio iz duše te ljubim" te "Ove klape pozdrav".
Za kraj koncerta zajedno sa novo osnovanim tamburaškim orkestrom pod ravnateljstvom Dubravka Češnjaka izvedena je skladba koju je napisao papa Ivan Pavao II, "Krist na žalu".

Ovim koncertom zaokružen je projekat snimanja novog nosača zvuka Ove Klape koji je započeo dolaskom Tonija Cetinskog u veljači ove godine kada su za HTV emisiju Shpitza snimljene skladbe "Jo da mi je" i "Shosholoza" koje su i dio albuma "Kad tad".
Klapi predstoji gostovanje u domovini na poziv Matice iseljenika povodom susreta klapa iz dijaspore koje započinje u Zagrebu 24. lipnja, 2006 a završava 02. srpnja 2006. godine u Omišu.
U sklopu ovih gostovanja klape iz dijaspore će se predstaviti i veloluškoj publici 28. lipnja 2006. na koncertu u Veloj Luci.
U prilogu vam šaljemo i skladbe u MP3 formatu "Na ognjištu svome" i Shosholoza" (2,2 Mb) sa mogućnošću downloada sa ovih internet stranica te vam želimo ugodno slušanje.
Htjeli bi iskoristiti priliku zahvaliti se našim gostima na nosaču zvuka, Toniju Cetinskom, Dubravku Češnjaku, Jasmini Žuvela i Daliboru Skaliću koji su pridonijeli da ovaj projekt bude još vrijedniji i kvalitetniji.
Toliko za ovaj put te do skorog vidjenja u dragoj Veloj Luci.
Klapski pozdrav
za "Ovu Klapu" Vaš,
Đani Anić

Ljubaznošću "Ove klape" u mogućnosti ste downloadati i poslušati pjesme "Na ognjištu svome" (2,5 Mb) i "Shosholoza" (2,2 Mb) u MP3 formatu slijedeći link.
CD "Kad tad" klapa "Ova klapa"
"Na ognjištu svome" (2,5 Mb)

"Shosholoza" (2,2 Mb)
Molimo poštujte njihov trud i autorska prava i prvom prigodom kupite originalni nosač zvuka.

E-mail: Ova klapa e-mail

Broj downloada
Na ognjištu svome   Shosholoza  
svibanj
208
  svibanj
144
 
lipanj
64
  lipanj
61
 
Arhiva vijesti:
objavljeno 24. 04. 2004.


"Ova klapa"

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam "Ovu Klapu", klapu nastalu 2000. godine na inicijativu hrvatskih iseljenika u Johannesburgu koji su se okupljali u prostorijama Hrvatske katoličke misije sv. Jeronima. Svi današnji članovi - pjevači klape su Velolučani te kao i osnivači djeluju u klapi od samog početka.

"Ova klapa" - koncert 2004.Od važnijih događaja vezanih za klapu htjeli bi navesti slijedeće: Klapa je prvi puta nastupila povodom Dana državnosti 2000. godine u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji na poziv veleposlanika te je nakon toga nastavila nastupati na svim važnijim događajima vezanim za Veleposlanstvo. Uz brojne, drugi zapaženiji nastupi su finalna večer Festivala dalmatinskih klapa "Omiš 2004", "Veloluške Svečanosti 2004" kada se cijela klapa okupila u Republici Hrvatskoj, te nastup na poziv nadbiskupa Buti Tlhagale biskupa Johannesburga tijekom svete mise povodom zasjedanja biskupske konferencije biskupa sa juga afričkog kontinenta koju je predvodio njegova Eminencija kardinal Napier. Sveta misa je bila služena u crkvi "Regina Mundi" (Kraljica Svijeta) u Sowetu poznate kao simbolom crnačkog otpora protiv apartheida.
"Ova klapa" - Regina Mundi 2005.
Klapa također nastupa na svim okupljanjima i svačanostima vezanim za katoličku misiju sv. Jeronima u Johannesburgu.Klapa je do sada samostalno izdala dva nosača zvuka "Pod ovim rogačem" i "Jo da mi je...", te je zastupljena uz druge veloluške klape na nosačima zvuka "Vela Luka pjeva" Vol 1 i 2 u izdanju Bestmusic koji se mogu nabaviti u Republici Hrvatskoj.

U pripremi je i treći samostalni album koji bi trebao biti dovršen do kraja svibnja 2006., klapa je dosada za ovaj projekt snimila audio verzije dvije pjesme sa gostom Tonijem Cetinskim prilikom njegovog gostovanja sa ekipom HTV u Republici Južnoj Africi. Snimljeni su također i video zapisi istih koji su već vjerujemo bili prikazani na HTV.
"Ova klapa" i klapa "Kambi"Osim Tonija Cetinskog klapa je pomogla ugostiti "Hrvatsku priču" 2003. godine te tom prilikom imala priliku nastupati zajedno sa klapom "Cambi" sa kojima je klapa ostala u prisnom kontaktu i danas. Uz klapu "Cambi" klapa je pomogla ugostiti klape "Sinj" i "Fortunal" 2005. godine te imala zadovoljstvo s njima zajedno pjevati te podijeliti lijepa i nezaboravna iskustva. Za vrijeme snimanja nosača zvuka "Jo da mi je..." klapa je održala zajedno s različitim gostima za hrvatsku zajednicu i njihove prijatelje nezaboravan koncert u crkvi sv. Jeronima a audio zapisi su bili emitirani na regionalnim i nacionalnim radio postajama. Osim širokog repertoara dalmatinskih i zabavnih pjesama obrađenih za klape i prateće instrumente klapa izvodi crnačke tradicionalne skladbe sa pratećim Bongoom - crnačkim tradicionalnim bubnjem.

Kuriozitet vezan za "Ovu Klapu" je da je jedina dalmatinska klapa na Afričkom kontinentu.

"Ova Klapa" neobičnog i prepoznatljivog imena je amaterska te treba istaknuti da je isključivo na okupu zbog ljubavi prema klapskoj pjesmi, rodnom kraju - dragoj Veloj Luci i iskrenog prijateljstva među članovima klape.

"OVA KLAPA" su:

 
Željko Bačić - I. tenor
 
Danko Dragojević - II. tenor i gitara
 
Igor Tasovac - II. tenor
 
Janes Vlašić - bariton i voditelj klape
 
Dinko Surjan - I. bas i gitara
 
Đani Anić - I. bas, usna harmonika i Bongo
 
Dario Farčić - II. bas
 
Branko Mladina - predsjednik klape

Jedini član koji nije Velolučanin je predsjednik klape B. Mladina rodom iz Trilja.

Tekst: Đ. AnićLjubaznošću "Ove klape" u mogućnosti ste downloadati i poslušati pjesmu "Projdem kroz pasike" u MP3 formatu (1,67 Mb) slijedeći
>> link
.
Molimo poštujte njihov trud i autorska prava.

Broj downloada
  2004.
2005.
2006.
-
-
siječanj
34
siječanj
68
-
-
veljača
38
veljača
58
 
-
-
ožujak
51
ožujak
141
 
  travanj
130
travanj
56
travanj
48
  svibanj
147
svibanj
38
svibanj
170
  lipanj
33
lipanj
61
lipanj
123
  srpanj
34
srpanj
110
  kolovoz
17
kolovoz
78
  rujan
21
rujan
28
  listopad
46
listopad
63
  studeni
19
studeni
75
  prosinac
65
prosinac
71


velaluka.info

 

 


Klapa "Ova klapa"
klapa "Ova klapa" - album "Kad tad"klapa "Ova klapa" - album Jo' da mi je"